Pleszkán Orsinak hívnak. Mindig is szerettem festeni, szeretem a kézműves dolgokat és rajongok a mesékért. Az első mesevilágot legnagyobb fiam születésekor készítettem el, Halász Edit foltmunkáitól ihletve. Azóta mindhárom gyermekem falát díszíti egy-egy kép. Az esti varázslat elképzelhetetlen lenne mese nélkül. A mesefalak vidám és színes világai teret nyitnak a fantáziájuk szárnyalásának. Az éltető nap melegétől átitatott, nyugodt hangulatú helyszínek lehetőséget teremtenek arra, hogy elkalandozhassunk a mesék birodalmában.
Amikor fiunk iskolás lett, késztetést éreztem, hogy az osztályterem falára is átvigyem a színek gazdagságát. Tanító néniként és anyaként is tudom, mennyire fontos a harmónia. A kép melegséggel tölti meg az osztálytermet, ami biztonságérzetet sugall a kis nebulóknak. Festményeimet mobil, bárhová áthelyezhető felületre, rétegelt lemezre készítem. Vizes bázisú, diszperzit jellegű festékkel dolgozom; száradás után az egészet filccel átírom, s pöttyökkel, vonalakkal díszítem. Képeimet az egyszerű formák sokasága teszi izgalmassá.
A mesék, az egymásba érő történetek végtelenje, a természet örök körforgása, a fantáziavilágok derékszögektől mentes határtalansága önmagától kínálta a kerek formát, az emberléptékűség pedig a méreteket. Így születtek meg az első Mesevirágaim - amelyek mind különbözőek, egyediek, és ilyeténképpen megismételhetetlenek, mégis valahol ugyanarról szólnak: a szeretetről, az élet teljességéről és a gyermeki fantáziáról, amely szépnek, kereknek, harmonikusnak, de végtelenül változatosnak és gyönyörködtetőnek szeretné látni a világot, amelyben élnünk adatik.